fbpx

Зона Б-19

Зона Б-19

… е стар софийски квартал и е част от широкия център на столицата. Мненията за него са противоречиви – на някои купувачи им допада, защото все пак е център и предлага удобството на уредения квартал. Други пък не го предпочитат, защото има доста стари сгради- някои от тях необитаеми или изоставени, и така самият квартал не притежава модерен облик като Витоша, Манастирски ливади или Малинова долина. Малко купувачи обаче знаят за предимствата, които той предлага. 

Развита пътна мрежа

Кварталът е заобиколен от главни и разпознаваеми булеварди, посредством които се осъществява и връзката с останалата част на града. Бул. „ Ал. Стамболийски“, бул. „Т. Александров“, бул. „Константин Величков“ осъществяват връзката с части на София като идеалния център, Банишора, Лагера, Хиподрума, Люлин. 

Развит градски транспорт 

Зона Б-19 е удобен квартал и за хора, които предпочитат да се придвижват посредством градски транспорт. Спирките на градския транспорт, които обслужват квартала, са на трамваи № 3, 4, 8, 10, 11 и 22, автобуси № 11 и 83 и метростанция Константин Величков. С метрото се стига за 10-15 мин. до метростанции Сердика и СУ „Св. Климент Охридски“ т.е. до Народното събрание, Витошка, бул. „Княгиня Мария Луиза“, Софийския университет, Орлов мост. 

 

Магазини и паркове 

В близост до квартала са разположени търговски центрове и големи хранителни магазини- МОЛ София, Лидл, БИЛЛА и пазар „Димитър Петков“, които обслужват квартала.  Допълнително удобство представляват и двата големи парка– парк „Св. Троица“ и парк „Възраждане“. Парковете са поддържани, имат големи детски площадки и зони за отдих. В парк „Възраждане“ дори се провеждат и спектакли на цирк „Балкански“. 

 

Терени с потенциал 

По-нагоре споменахме за старите къщи в района на Зона Б-19, които по-скоро отказват някои купувачи. Добрата новина е, че лека-полека терените, на които са построени, се изкупуват от инвеститори и на тяхно място изникват нови сгради. 

Пример за това е ул. „Царибродска“ – наши клиенти, които закупиха жилище в района на Зона Б-19, споделиха в последствие доброто си впечатление от развитието на тази улица- от занемарена и с изоставени къщи до поддържано място с училище, читалище и множество нови модерни жилищни сгради. Карето от улици около Националния дворец на децата също претърпява в момента положителна промяна – няколко от терените със стари къщи вече за закупени от инвеститори и на тях в момента се строи, а има и такива, за които сега се проектират жилищни сгради и в рамките на няколко години ще излязат на пазара. 

 

Ползи за живущите в района:

 

  • Уреден и познат квартал, където може спокойно да се придвижвате и без кола, заради удобния градски транспорт 
  • Множество магазини и обществени сгради, както и бързия достъп посредством големите булеварди до Центъра
  • Първите две причини водят и до това мястото да е привлекателно и за хора, търсещи да наемат жилище

Как вървят цените на жилищата в района? 

 

Двустайни апартаменти в строеж могат да се закупят на цени от 86 000 евро до 135 000 евро. Според данни на imot . bg средната цена за двустаен апартамент във вече построена сграда в района е малко 160 265 евро. 

Цените на тристайните апартаменти в строеж започват от 116 800 евро до 161 500 евро.  Готовите такива жилища средно струват 184 861 евро.   

 

Интересен проект с Акт 14 в района на Националния дворец на децата (на 7 минути пеша от метростанция „Константин Величков“ )  , където има свободни двустайни апартаменти, е в продажба.

Каква добавена стойност дава закупуването в този обект на крайния потребител- мнението на купувачите? 

Моите клиенти, които закупиха апартаменти в обекта, споделят няколко причини, поради  които са доволни от направения избор там, а именно:

  • Спокойствие, че цената няма да бъде индексирана в последствие след подписване на Предварителен договор
  • Апартамент в малка бутикова сграда, където строителството тече бързо 
  • Прозрачност при комуникацията,  лично отношение към клиента и постоянна информираност за етапите 

Автор:  Боряна Богданова 

‭+359 882 029 316‬

Консултант недвижими имоти централни райони в София

Виж по-Голямата Картина на Новото Строителство в София. Получете по email@ достъп до Актуална Информация днес.

Получете по имейл достъп информация за Новите Жилищни проекти в София. Информираност за Пазара в реално време. Включени и Перспективни Райони в София. Описание, локации, концепции и прогнози. Информация директно от инвеститори. Избирайте Информирано, а не по слухове.

Анализи

Живот под наем и Новите Лордове

В днешни дни аристокрацията във Великобритания, така наречените лордове, все още владеят около 1/3 от земите. Освен земеделските земи в провинцията, дори в Лондон…
Меню