fbpx

Къде са най-изгодните цени на имоти в София?

Районите на София се променят динамично. Имате ли поглед над голямата картина? Знаете ли къде ще са следващите райони,  които ще бъдат “новата Младост”? Ако разполагате с неограничени средства, или ако цените на имотите в София не ви интересуват, не ви интересуват и прогнозите за цените на имотите в бъдеще, то може би не ви интересуват перспективните квартали в София, а просто може да си позволите да си купите жилище и гараж в Лозенец, Изток, Иван Вазов, Бели Брези, Гоце Делчев и т.н.

И да разполагате със сериозни средства за инвестиция, това означава ли, че изброените квартали са най-добрият избор за вас? В някои случаи може би да, в други може би не, зависи от целите ви.

Как решавате къде да инвестирате или къде да си купите жилище, което само по-себе си също е добре да се разглежда като инвестиция? Дали сляпо се доверявате на роднини и приятели? Дали взимате решение на база на усещане? Как ви се струва да вземете информирано решение, в което не се съмнявате и което ви кара да се чувствате добре, да спите спокойно и да сте доволни?

Вижте нов жилищен проект в София с най-изгодни цени на пазара в момента!

Развиващите се Райони на София - Където има Пространство

Пътят на Метрото в София е сигурен сигнал за това къде кварталите ще стават повече привлекателни за живеене и инвестиция.

Кратката исторя на метрото в София показва, че търсенето на имоти в близост винаги превъзхожда районите без метро. Имотите в близост до метро са по-ликвидни и търсени, както за закупуване, така и за наемане дори и при лоши икономически условия. Бързината на предвижване в големия град остава един от най-важните фактори при избор на жилище, офис и т.н.

На следващото изображение може да видите участниците, които в момента се изграждат, както и плановете за следващите поред участъци. Всичко изобразено е официална информация от Метрополитен София.

Какво мислите за Дружба?

Ако не сте запознати с квартал Дружба и с развитието на Източна София, то може би ще се изненадате да разберете, че:

  • Дружба не е „кофти“ квартал, даже обратното! Показателно е че в момента там се строят и луксозни жилищни сгради (примерно проекта на АРТЕКС и др.).
  • Развита инфраструктура и удобен транспорт – може да стигате до центъра или други офис зони удобно и бързо с Метро.
  • Парк и множество детски площадки – няма да се налага да губите време в пътуване за да се разходите с децата или приятели.
  • Училища и детски градини – ако все още не ви трябват, рано или късно това ще бъде главен приоритет.
  • Хранителни вериги и малки квартални магазини – любимите ви магазини ги има и няма да се налага да пазарувате там, където не ви харесва.
  • И не на последно място, една от най-значимите причини за развитието на Дружба освен метрото е зоната за небостъргачи от другата страна на Цариградско шосе – високата офис сграда Capital Fort, част от бизнес парка –  Sofia Capital City.

Предполагам, че голяма част от Вас са запознати с новите тенденции около района, като например “Sofia Capital City” – разположен на бул. Цариградско шосе, срещу „Inter Expo Center“

Цялостният проект за изграждане на „бизнес сити“ с високи сгради в София, разположено на терен с площ 57 000 кв.м.

Проектът е разделен на няколко етапа:

Етап 1 включва 3 сгради , Capital Fort” с площ 80 000 кв.м. – представляващ 126 метрова офис кула и по-малка 40 метрова офис сграда вече построени и въведени в експлоатация. Едва ли има човек, който да не е виждал Capital Fort и съседните сгради (оградени в жълто на снимката) – Най-високата сграда в София на Цариградско шосе и срещу Интерпред.

Етап 2: „Sky Fort” с площ 76 000 кв.м. – в процес на строителство (оградено в зелено на снимката), представляваща 49 етажна сграда с височина 202 метра, където се очаква да работят ~ 7000 служители и да привлича 2000 посетителя дневно.

В зелено на снимката са оградени възможностите за бъдещо изграждане на нови офис небостъргачи в тази зона. Така районът се оформя като най-голямата офис зона в София, която ще привлича хора, които ще търсят жилища за покупка и под наем в района. Кризата от 2008 г. всъщност доведе и до по-бързото развитие на “Източна София”  (примерно кварталите Младост 1-4, Garitage Park и новите бизнес центрове), тъй като миграцията от провинцията към столицата в търсене на повече възможности се ускори и защото “Изочна София” и Магистрала Тракия са вратата и входа за голяма част местещите в София млади семейства.

ж.к. Дружба

Вижте новият жилищен проект в Дружба1 с най-изгодни цени на пазара в София в момента!

  • Развита инфраструктура и удобен транспорт – може да стигате до центъра или други офис зони удобно и бързо с Метро.
  • Парк и множество детски площадки – няма да се налага да губите време в пътуване за да се разходите с децата или приятели.
  • Училища и детски градини – ако все още не ви трябват, рано или късно това ще бъде главен приоритет.
  • Хранителни вериги и малки квартални магазини – любимите ви магазини ги има и няма да се налага да пазарувате там, където не ви харесва.

Локация

Районът е разположен в източната част на София, в близост до бул. Цариградско шосе и граничи с бул. Асен Йорданов, продължението му бул. Искърско шосе, бул. Проф. Цветан Лазаров, бул. Брюксел и други.

Транспорт

Както може би много от Вас, които познават добре района, знаят че Дружба е стар квартал на София, който е с добре развита инфраструктура и разполага с добра транспортна връзка с централната градска част, както и с периферната посредством автобуси, трамвай и две метростанции. Също така бърз и лесен достъп до летище София, по бул. Брюксел, както и с метро.

Семейство

За хора обмислящи вариант за закупуване имот и заживяване в Дружба, предимствата които бихте намерили и от които може да се възползвате там са:

Множество между блокови пространства с детски площадки, пейки, места за отдих и Парк „Дружба“.

Друго удобство са училищата и детските градини намиращи се в самия квартал, а също и за тези които биха предпочели други детски градини или училища извън квартала, както вече споменах в горната точка, разполагате с доста добър достъп до централна градска част или периферна, където бихте могли да откриете и други учебни заведения.

Пазар, цени на имоти и прогнози

Защо пазарът на имоти в Дружба е добър и как бих могъл да се възползвам?

Жилищен комплекс Искър в Дружба 1:

Най-изгодните цени в София в момента. Цените на 2ст. (двустайните) апартаменти са от €39.000 до €43.000. Цените за 3ст. (тристаен) апартамент са от €61.00 до €68.000. Цените сметнати за квадратен метър (м2) са от €730 до  €760 на м2Това са най-добрите цени, както в квартала, така и във всички перспективни райони на София.

За сравнение пазара в Дружба в момента: В следващите две графики извлечени от най-реномирания сайт за имоти в България, а именно Имот БГ, може да видите, че средната цена в момента в Дружба 1 за 2ст. (двустаен апартамент) е €59.000 или €946 / м2. Средната цена за 3ст. (тристаен) апартамент в Дружба 1 е €76.000 или €863 / м2.

Подготвили сме информация относно инвеститорите и имотите в този нов проект в Дружба.

Получете по имейл достъп до информация за разпределенията и цените на свободните апартаменти, както и контакт с инвеститорите.

Предупреждение. Фондация “Делта Анализи” е регистрирано юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Материалите, публикувани в платформата, са само с информационно-образователен  и проучвателен характер с цел да подпомогнат мисията на фондацията и не бива да се възприемат като специализирана консултация по сделки с недвижими имоти. Фондация “Делта Анализи” не носи отговорност за начина, по който използвате информацията, съдържаща се в сайта. Винаги се обръщайте към квалифицирани специалисти за въпроси от финансов, правен и друг характер според вашите специфични обстоятелства и предприемете действие на базата на вашия информиран избор.

Меню