fbpx

Как да продам моя имот на добра цена?

Продажба на апартменти и други недвижими имоти.

Знаете, че апартаментите в София са ликвидни активи и сте решили да продавате. Но продажбата на недвижими имоти не е толкова лесна, колкото звучи и има много тънкости, за които досега не Ви се е налагало да мислите. В тази статия ще се опитаме да ви посочим стъпките за една успешна продажба и най-често срещаните грешки на продавачи на имоти у нас, и как могат да се избегнат.

СЪДЪРЖАНИЕ НА НАРЪЧНИКА НА ПРОДАВАЧА

Целта на тази статия е да минем през всички етапи, през които минава една успешна продажба и ни помагат да продадем нашия имот на най-добра цена. А именно:

  1. Определянето на цената и нейната важност
  2. Подготовка и въвеждане на имота в „търговски вид“
  3. Рекламна Кампания
  4. Провеждане на огледи
  5. Предложение на цена и прием
  6. Депозит и Предварителен договор
  7. Подготовка на документи за продажба на имот
  8. Реализиране на сделка

Предупреждение. Фондация “Делта Анализи” е регистрирано юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Материалите, публикувани в платформата, са само с информационно-образователен  и проучвателен характер с цел да подпомогнат мисията на фондацията и не бива да се възприемат като специализирана консултация по сделки с недвижими имоти. Фондация “Делта Анализи” не носи отговорност за начина, по който използвате информацията, съдържаща се в сайта. Винаги се обръщайте към квалифицирани специалисти за въпроси от финансов, правен и друг характер според вашите специфични обстоятелства и предприемете действие на базата на вашия информиран избор.

Анализи

Живот под наем и Новите Лордове

В днешни дни аристокрацията във Великобритания, така наречените лордове, все още владеят около 1/3 от земите. Освен земеделските земи в провинцията, дори в Лондон…