fbpx

Стратегия за покупка с цел продажба на имот, без да имате всички необходими средства

Стратегия за покупка с цел продажба на имот, без да имате всички необходими средства

Какво ще науча в тази част?

1. Как бих моглъл да инвестирам в имот с малък наличен капитал и да изкарам 100% на личната ми инвестиция.
2. Какви рискове крие този тип инвестиция и за какво трябва да внимавам.
3. Трябва ли да имам опит или мога да се доверя на професионалист.
4. Какъв трябва да бъде планът ми, за да бъде успешен.

 

Ето как:

Ще Ви разкажа една история за мой клиент, който преди около година се свърза с мен, беше през Януари 2019г. и ми сподели накратко,  че иска да инвестира в недвижим имот, но има спестени едва 20 000 лева.

Организирахме си среща в нашия офис на която проведохме близо едночасов разговор, на който аз внимателно го изслушах и се опитах да разбера максимално неговата ситуация.

Обсъдихме внимателно възможностите на пазара към текущия момент, намерихме най-добрия вариант и просто действахме!

И тъй като целта на този наръчник е да бъде полезен на всички Вас ще дам малко повече подробности за ентусиастите и бъдещи инвеститори.

Решението което намерихме бе следното:

Да намерим малък имот, ново строителство, в сграда с АКТ 16 на шпакловка и замазка, да бъде довършен и препродаден.

Апартаментът който намерихме бе на последен 11 етаж с изцяло южно изложение с площ от 45 квадратни метра застроена, от които 15 квадрата тераса и 35 квадрата жилищна площ.

Местоположението на имота е в квартал „Люлин“! – и да знам какво ще си помислят или кажат много от Вас…

„оо не Люлин, не не никога не бих закупил имот там било то за инвестиция или живеене“ – Абсурд!

Да ама не!

Драги мои читатели, когато става въпрос за инвестиция не трябва да подхождаме емоционално или пък да се оповаваме на някакви слухове и глупости, които говорят хора без опит и в повечето случай неразбиращи от инвестиции и бизнес!

Истината е, че една инвестициона сделка е чисто и само въпрос на правилни сметки! – пък къде ще е имота, в какво състояние ще е ( било то за ремонт или на зелено ) , няма значение зависи каква е крайната ни цел!

И ето детайлите за тези от Вас, които все още продължат да четат!

Та имотът е в Люлин в сграда ново строителство находяща се в близост до метростанция „Люлин“, с административен адрес бул. „Царица Йоана“ бл.276.

Целта бе имотът който намерим да бъде финансиран на 100% с банков кредит, а парите с които разполага клиентът, да бъдат използвани за такси по прехвърляне, ипотека, довършване на апартамента и не на последно място моят комисион!

Финансовата цел бе: Личните инвестирани пари от моя клиент ( 20 000 лева ), след препродажба на имота, погасяване на ипотека и плащане на всички допълнителни разноски, да си върне 20 000 лева и да изкара 20 000 лева (поне) печалба или иначе казано 100% на личната инвестиция!

 

Офертната цена на имота бе: 75 000 лева или около 37 500 Евро.

Договорихме го на ~ 36 000 Eвро или 72 000 лева.

Таксите по прехвърляне, комисиона, ипотеката и довършването му излезнаха общо някъде към 18 000 лева.

Или всички общо 90 000 лева.

След 2-3 месеца на пазара, след доста дълги преговори и извиване на ръце ( да не кажа буквално счупване от страна на потенциалните нови  КУПУВАЧИ) !

Договорихме имота на 110 000 лева да получи Продавача! И постигнахме целта от 100% на личната инвестиция!

 

Минуси при краткосрочни инвестиции:

Има няколко неща които трябва да имате предвид и те са:

 

1. ЗАКОН за данъците върху доходите на физическите лица

И той гласи, че ако закупите и продадете един или повече имота в срок по-кратък от 3год. то вие дължите 10% данък печалба в разликата от покупната и продажната цена.

2. Също така когато купувате с кредит, при предсрочно погасяване, в срок по-кратък от 1год. дължите 1% наказателен от стойноста на кредита

Виж по-Голямата Картина на Новото Строителство в София. Получете по email@ достъп до Актуална Информация днес.

Получете по имейл достъп информация за Новите Жилищни проекти в София. Информираност за Пазара в реално време. Включени и Перспективни Райони в София. Описание, локации, концепции и прогнози. Информация директно от инвеститори. Избирайте Информирано, а не по слухове.

Предупреждение. Фондация “Делта Анализи” е регистрирано юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Материалите, публикувани в платформата, са само с информационно-образователен  и проучвателен характер с цел да подпомогнат мисията на фондацията и не бива да се възприемат като специализирана консултация по сделки с недвижими имоти. Фондация “Делта Анализи” не носи отговорност за начина, по който използвате информацията, съдържаща се в сайта. Винаги се обръщайте към квалифицирани специалисти за въпроси от финансов, правен и друг характер според вашите специфични обстоятелства и предприемете действие на базата на вашия информиран избор.

Меню