Жилищен Комплекс Искър

Жилищен проект в София с крайни цени за клиента от  €42.000 за 2ст. (двустаен) апартамент и от €65.000 за 3ст. (тристаен) апартамент.

Няма грешка, намира се в София и локацията е супер перспективна, намира се непосредствено до Дружбенското езеро (Дружба 1), което само по-себе си е паркова зона, както и на 11 мин. пеша (900 м.) от Метростанция Дружба. В непосредствена близост пък има спирка и на автобуси.

Ако не сте запознати с квартал Дружба и с развитието на Източна София, то може би ще се изненадате да разберете, че:

  • Дружба не е „кофти“ квартал, даже обратното! Показателно е че в момента там се строят и луксозни жилищни сгради (примерно проекта на АРТЕКС и др.).
  • Развита инфраструктура и удобен транспорт – може да стигате до центъра или други офис зони удобно и бързо с Метро.
  • Парк и множество детски площадки – няма да се налага да губите време в пътуване за да се разходите с децата или приятели.
  • Училища и детски градини – ако все още не ви трябват, рано или късно това ще бъде главен приоритет.
  • Хранителни вериги и малки квартални магазини – любимите ви магазини ги има и няма да се налага да пазарувате там, където не ви харесва.

И не на последно място, една от най-значимите причини за развитието на Дружба освен метрото е зоната за небостъргачи от другата страна на Цариградско шосе.

„Sofia Capital City”

Цялостният проект за изграждане на „бизнес сити“ с високи сгради в София, разположено на терен с площ 57 000 кв.м.

Проектът е разделен на няколко етапа:

Етап 1 включва 3 сгради , Capital Fort” с площ 80 000 кв.м. – представляващ 126 метрова офис кула и по-малка 40 метрова офис сграда вече построени и въведени в експлоатация. Едва ли има човек, който да не е виждал Capital Fort и съседните сгради (оградени в жълто на снимката) – Най-високата сграда в София на Цариградско шосе и срещу Интерпред.

Етап 2: „Sky Fort” с площ 76 000 кв.м. – в процес на строителство (оградено в зелено на снимката), представляваща 49 етажна сграда с височина 202 метра, където се очаква да работят ~ 7000 служители и да привлича 2000 посетителя дневно.

В зелено на снимката са оградени възможностите за бъдещо изграждане на нови офис небостъргачи в тази зона. Така районът се оформя като най-голямата офис зона в София, която ще привлича хора, които ще търсят жилища за покупка и под наем в района. Кризата от 2008 г. всъщност доведе и до по-бързото развитие на “Източна София”  (примерно кварталите Младост 1-4, Garitage Park и новите бизнес центрове), тъй като миграцията от провинцията към столицата в търсене на повече възможности се ускори и защото “Изочна София” и Магистрала Тракия са вратата и входа за голяма част местещите в София млади семейства.

Следва  малко повече информация за „Жилищен комплекс Искър“

Инвеститорите планират да построят жилищна сграда от среден клас, с нисък % общи части (14%) и компактни апартаменти, чийто крайни цени са най-добрите на пазара. Отоплението ще бъде решено с ТЕЦ. Френски прозорци ще осигуряват максимално естествена светлина в апартаментите. Паркирането ще бъде осигурено с партерни гаражи, надземни паркоместа и изгодно решение за семейства с повече коли, а именно: 1 паркомясто с платформа за 3 коли.

Концепцията на инвеститорите се основава на идеята да се произведат и предложат на пазара най-достъпни цени, без да се гони максимална печалба, с което да привличат дългосрочни клиенти, които искат да инвестират и продават с печалба в този и бъдещи проекти, както и млади хора и семейства, които искат да живеят самостоятелно в собствено жилище.

Вижте типови разпределения на двустаен и тристаен апартамент:

Жилищен комплекс Искър: Цените на 2ст. (двустайните) апартаменти са от €42.000. Цените за 3ст. (тристаен) апартамент са от €64.000. Цените сметнати за квадратен метър (м2) са от  €780 на м2.

Пазара в Дружба в момента: В следващата графика извлечена от най-реномирания сайт за имоти в България, а именно Имот БГ, може да видите, че средната цена в момента в Дружба 1 за в момента е €940/ м2.

Дружба ПАЗАР, Имоти в София - Цени

Оставяме на вас да сравните цените и да прецените. Според нашия екип, този проект е една от най-добрите алтернативи за инвестиция в днешните несигурни времена поради няколко причини:

  • Цените за м2 спрямо пазарните са с 14% по-ниски. Крайните цени за 2ст. и 3ст. апартамент спрямо пазарните в момента са с около 20% до 25% по-ниски. По този начин се минимизира риска от загуба при финансово-икономическа криза в един песимистичен сценарии.
  • Парите инвестирани в имоти са защитени от инфлация и от обезценяване на валутата (както вече се е случвало), както и от други финансови катаклизми. Цените на имотите исторически винаги растат в дългосрочен план.
  • Възможност за генериране на 6% годишна доходност от наем при актуалните пазарни условия.
  • Възможност за реализиране на 20% капиталова печалба при препродажба на имота след АКТ 14.

Възможност за обединяване на 2 апартамента в голям 3ст или 4ст семеен апартамент от 115 м2 за бюджет от €84.000 (нормално такива семейни жилища струват между €120.000 – €130.000).

Предупреждение. Фондация “Делта Анализи” е регистрирано юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Материалите, публикувани в платформата, са само с информационно-образователен  и проучвателен характер с цел да подпомогнат мисията на фондацията и не бива да се възприемат като специализирана консултация по сделки с недвижими имоти. Фондация “Делта Анализи” не носи отговорност за начина, по който използвате информацията, съдържаща се в сайта. Винаги се обръщайте към квалифицирани специалисти за въпроси от финансов, правен и друг характер според вашите специфични обстоятелства и предприемете действие на базата на вашия информиран избор.

Меню