fbpx

Пътеводител и наръчник за инвестиции в имоти

В училище не сме учили как да инвестираме успешно. Не сме учили и как да направим, така че сделките в живота ни с положителен резултат да са повече от тези с отрицателен, как да се предпазим, за да не изгубим всичко, което имаме и дори това, което сме взели на заем.

Следователно от къде можем да научим за най-добрите практики и какво правят хората, които увеличават капитала си чрез сделки с недвижими имоти?

А) Книги – има книги предимно от САЩ, които отразяват спецификите на тамошния пазар. В книгите има повече „какво трябва да се направи“, но много малко „как трябва да се направи“.

Б) Консултант, брокер на недвижими имоти, който има опит и капацитет – всички казват, че имат опит и знаят всичко. Така че, за да може да оцените кой е вашия брокер и на кой да се доверите, то пак е нужно да знаете това онова.

В) Инвеститор, който го прави – ако познавате някой, който регулярно купува, развива, продава, отдава под наем имоти… някой, който е ОК с това да ви споделя всички детайли по сделките, които прави, то със сигурност ще научите доста.

Брокерите в нашия екип работят с инвеститори от различен калибър. Едно е общо между тях – всички работят и с брокери, защото знаят, че информацията е ценна и в основата на една успешна инвестиция в недвижим имот. Едно е общото, но различията са много:

  • кой с какви пари работи – собствени, на други хора или от банка
  • в какви типове имоти инвестират – парцели, апартаменти (нови или стари за ремонт), офиси, къщи, гаражи, отдаване под наем и др.
  • обеми – от една сделка за няколко години до десетки сделки за една година.
  • Инвеститори, които строят сгради с цел продажба или отдаване под наем.
  • И др.

Нашият екип е работил и продължава да работи с всички изброени типове. От хора, които сключват една или няколко сделки в живота си, до това да консултираме инвеститори, които сключват сделки за няколко милиона на година или такива, които строят по една или няколко сгради.

Така все още не сме сигнали до там да пишем книга, но успяхме да създадем „Пътеводител за успешни инвестиции в недвижими имоти“. Това е наръчник, в който сме синтезирали най-важното, което трябва да знаете от практическа гледна точка, за да разбирате повече от това какво правят инвеститорите в имоти и да можете:

  • правилно да отсявате информацията
  • да преценявате кой ви говори вярно и кой лъже
  • да преценявате кой е добър брокер и кой просто се прави на такъв
  • да може да взимате правилни решения
  • да си направите печеливша стратегия

 

Какво ще научите от този наръчник за инвеститора в имоти?

  1. Как да реализирам от 35% до 100% печалба?
  2. Кои са най-перспективните квартали за инвестиция?
  3. Кои са най-подходящите имоти за инвестиция?
  4. Как се смята и прогнозира възвращаемост на инвестицията?
  5. Инвестиция или собствено жилище?
  6. Как да постигна най-добра цена при покупка, какво представлява групова сделка?
  7. Как да купя имот с цел продажба без да имам всички необходими средства?
  8. Как да подходите стратегически към сделката?
  9. Как да преговаряте и постигнете добра цена при покупка или продажба?
  10. Как да сключвате сделки по време на криза?
  11. Как да продам имот на най-добра цена?

 

Пожелаваме ви повече информирани решения, положителен баланс и спокойни вечери.

Предупреждение. Фондация “Делта Анализи” е регистрирано юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Материалите, публикувани в платформата, са само с информационно-образователен  и проучвателен характер с цел да подпомогнат мисията на фондацията и не бива да се възприемат като специализирана консултация по сделки с недвижими имоти. Фондация “Делта Анализи” не носи отговорност за начина, по който използвате информацията, съдържаща се в сайта. Винаги се обръщайте към квалифицирани специалисти за въпроси от финансов, правен и друг характер според вашите специфични обстоятелства и предприемете действие на базата на вашия информиран избор.

Анализи

Живот под наем и Новите Лордове

В днешни дни аристокрацията във Великобритания, така наречените лордове, все още владеят около 1/3 от земите. Освен земеделските земи в провинцията, дори в Лондон…