Стаж по проджби и маркетинг

Без заобикалки може да кажем, че търговските професии по цял свят са най-високо платените. В частност брокерите на недвижими имоти (която ще разгледаме по-подробно в този материал) в САЩ и други развити икономики са в топ 3 на най-високоплатените професии и един среден брокер заработва шест цифрена сума за година.

 

Всички топ предприемачи и изпълнителни директори в цял свят трябва да могат да продават, да вдъхновяват и да комуникират ефективно.

 

Както всяко хубаво нещо, така и успехите в продажбите не идват лесно и не са за всеки.

 

Какво дава и какво взима търговската професия?

 

Преди да сложим розовите очила и да говорим за благата от търговската професия, ще започнем с трудностите и изпитанията, които са част от нея.

 

 • Отхвърлянето – с други думи, да ти казват „НЕ“, „Не ме интересува“, „Как си позволяваш да ми звъниш“, „Разкарай се“ и много други…

 

Топ търговците затварят около 10% от възможните сделки. Следователно, ако си топ брокер и се опитваш да направиш 100 сделки, то 90 пъти ще чуеш НЕ под най-различни форми.

 

В началото е най-трудно, защото % откази е още по-голям и търговецът трябва да бъде емоционално устойчив, мотивиран и много да учи, за да може да развие мрежа от контакти.

 

Рекламата и притискането да ти продадат нещо е част от нашето ежедневие и го виждаме по улиците, в магазините, в интернет, по телевизията, по радиото, по телефона, в имейла, в социалните мрежи…. Поради това хората развиваме меко казано резистентност, защитни реакции, недоверие и нежелание да си говорим с търговци.  Хората обичаме да купуваме, но мразим да ни продават и пробутват.

 

Още тук, още в началото много хора се отказват от търговската професия, защото не намират начин как да се справят със своите емоции, както и с емоциите на хората срещу тях. До голяма степен причината за това е липсата на добър мениджър и липсата на добро обучение.

 

 • Несигурност (финансова и не само) – един от моите ментори, които ми помогнаха да стана топ търговец ( Дан Мур, президент на Southwestern Advantage) веднъж ми каза: „Ако искаш да премахнеш тавана на твоите възможности и да постигнеш твоя потенциал, то първо трябва да премахнеш пода (сигурната заплата) и да се научиш да летиш….“

 

Търговските професии, които дават най-голям шанс за професионално развитие и най-големи възможности за финансови доходи не предлагат сигурна заплата. Да работиш на заплата означава да продадеш времето си за определен брой лева на час – така няма как да станеш милионер, нито можеш да спестиш достатъчно, за да инвестираш или да започнеш твой собствен бизнес.

 

Сигурното (заплатата) се оказва най-несигурно по време на криза например.

 

Но когато премахнеш пода, за да премахнеш тавана на своите възможности и почнеш да се учиш да летиш, могат да минат около 6 месеца  преди да почнеш да изкарваш достатъчно пари.

 • Емоционално Влакче на УжаситеЕжедневните провали и отхвърлянето в комбинация с финансовата несигурност в началото водят до големи амплитуди в емоционалното състояние на човек… От вдъхновение и мотивация устремени в пътя към постигането на финансова свобода, до съмнение и неувереност, че това е истина или че изобщо е постижимо. И всичко това в един ден, или в рамките на 1 час.

 

 

Какво дава търговската професия и защо едни от най-успешните и богати предприемачи в света са търговци?

 

Всички сме чували, че проблемите правят човек по-силен, че когато сме извън комфортната си зона, ние всъщност израстваме …. клишетата са истина.

 

 • Отхвърлянето ни дава формулата на успеха, учи ни да не се отказваме (ако не се откажем  ) и ни дава така важния урок на Закона за средните стойности (law of averages), а именно: Нужни са определен брой опити за постигане на успех и провалът е само временно явление.

Звучи добре на теория, но човек може да научи този урок единствено чрез практиката. Ако не се откаже един търговец в началото след като е получил например 10,20 отказа (временни провали) и продължи да опитва, то в крайна сметка ще стигне до заветното ДА. Колкото по-опитен е един търговец, толкова по-малко НЕ-та среща по пътя към ДА, тоест цикъла на продажбата става по-кратък.

 • Майкъл Джордан се е заключил в стаята си е плакал цял ден, след като са го изключили от баскетболния отбор на гимназията. Това не го отказва и не му пречи да стане най-великят баскетболист за времето си. Цитат от Джордан: “Пропуснал съм повече от 9000 изтрела в кариерата ми. Загубил съм почити 300 мача. Множество пъти ми бе доверяван последният изтрел в мача за победа и 26 пъти го пропуснах и загубихме. Провялях се отново и отново в моят живот … и за тов успях!”
 • Уолт Дисни е бил уволнен от вестник, защото „не е имал въображения“ и са му липсвали „оригинални идеи“.
 • Лионел Меси е бил отстранен от отбора на 11 г., защото е диагностициран с дефицит в хормона на растежа и е бил значително по-дребен от децата на неговата възраст.
 • На 30 годишна възраст Стив Джобс е изпаднал в депресия, след като е бил безцеремонно премахнат от компанията, която е създал.
 • Дека Рекординг Студиос не одобрили Бийтълс, защото „не са харесали техния саунд“ и „нямали бъдеще в шоу бизнеса“.
 • Д-р Сюс (най-продаваният автор на детски книжки в света) получил отказа от 27 издателства на първата си книга.
 • Джей Кей (J.K.) Роулинг е получила 12 поредни отказа от различни издаделства, преди Bloomsbery да се съгласят да издадат Хари Потър.
 • Опра Уинфри е била отстранена от водещ на новините, защото “не ставала за водещ”.
 • Ейбрахам Линкълн загубил своята годеница, фалирал, получил нервна криза и загубил 8 пъти изборите, преди да стане един от най-успешните президенти на САЩ.

Явно да те отхвърлят е нещо хубаво все пак. Търговската професия тренира мускула на падане и ставане чудесно и дава основата за постигане на нещо по-значимо.  

 

 • Финансовата несигурност е началото на премахването на тавана на нашите възможности, както творчески, така и финансови.

Финансовата несигурност ни дава повече сигурност от заплатата, учи ни да бъдем предприемачи и да използваме ефективно ресурсите, с които разполагаме.

 

Кръвта на всеки бизнес са клиентите. Без продажби и съответно без клиенти бизнесът умира. Предприемачеството започва с продажбите и свършва там. Финансовата несигурност и липсата на заплата ни учи на предприемачество, защото нямаме друг избор освен да намерим начин да привлечем нови клиенти, за да вземем нашия справедлив дял и да живеем. Тук отново се учим да излизаме от комфортната си зона и да се развиваме.

 

Моделът с комисионните при сключена сделка изгражда по-скоро партньорски взаимоотношения с шефа, което е най-сигурният път към личностно и кариерно развитие. Никъде няма да ви върнат, ако сте добър търговец и можете да привличате клиенти и пари в дадена компания.

 

 • Емоционалното влакче на ужасите или това да се сблъскваме със самите себе си, когато се проваляме, ни дава сила да преодоляваме трудните моменти и ни учи да как да изградим увереност и манталитет на победители.

 

TalentSmart са тествали Емоционалната Интелигентност (EQ) на повече от 1 милион души и са открили, че 90% от най-успешните хора в различни браншове имат високо ниво на EQ. Тези успешни и с висока Емоционална Интелигентност хора са развили жизнено важно умение, на което ни учи и „Емоционалното влакче на ужасите“, а именно:

„Умението да осъзнават и контролират негативния self-talk (мислите ни и разговорите ни със самите себе си), така че да не ги лимитира, ограничава и пречи да развият своя потенциал.“

 

Проучването на TalentSmart показва, че връзката между Емоционалната Интелигентност (EQ) и годишните доходи на човек е толкова директна, че всяка допълнителна точка EQ дава средно 2000 лв. увеличение в годишните  доходи.

 

 

Нужно ли е да си добър търговец за да станеш милионер?

 

Социологът и историк Райнер Зайтелман публикува интересни резултати от негови проучвания в книгата си „The Wealth Elite”.

 

Зайтелман интервюирал 45 човека, чието богатство варира от 10 до 30 милиона EUR, като няколко от тях са с богатство от около 3 млрд. EUR. Повечето от са така наречените „self-made“ или натрупали богатството си сами от нулата, а някои от тях имали за старт наследство, което мултиплицирали.

 

2/3 от тях споделили, че опитът им като търговци е имал изключителна важна роля по пътя им към това да станат милионери/милиардери. Повече от 1/3 от тях са признали, че дължат 70% и дори повече от успеха си именно на търговските си умения.

 

Доста знаменитости и Изпълнителни директори (CEO) споделят, че са работили като търговци преди да забогатеят. Кание Уест е бил продавач в GAP. Джони Деп и Дженифър Анистън са продавали по телефона. Изпълнителният директор на Netflix Рийд Хейстингс е продавал прахосмукачки от врата на врата, като споделя: „Обичах си работата, колкото и странно да звучи… защото срещах много различни хора.“

 

Проучване на професионалната социална мрежа Linkedin сред хиляди изпълнителни директори (CEO) показва, че търговската професия е сред 5-те най-често срещани професии, с които са стартирали професионалното си развитие, а най-често са били Консултанти (което само по себе си е професия, която изисква да бъдеш и търговец).

 

Какво представлява стажантската програма на Делта 3 и как можете да кандидатствате за място?

 

Какви са изискванията пред кандидатите:

 

 • Опитът като търговец не се изисква
 • Поне 2-ри курс студент (тъй като студентите 1-ви курс не могат да отделят достатъчно време)
 • Желание за ежедневно учене и възприемане на голямо количество информация
 • Позитивен манталитет и нагласа
 • Ентусиазъм
 • Хора, които имат развито чувство за благодарност
 • Хора, които не се възприемат на сериозно, но възприемат сериозно нещата, с които се захващат
 • Хора, които не се отказват, когато срещнат трудности

 

Какво предлага Делта 3:

 

 • Мениджъри на високо ниво, които имат опит в развитието на търговци и които работят по установена методология
 • Мениджъри, които няма да изискват от вас да правите неща, които те самите не правят … демек такива, които водят с примера си
 • Инвестиция на време и пари във вас
 • Личен търговски коучинг 1 в 1
 • Изградена мрежа от контакти
 • „Know how“ на световно ниво в сферата на продажбите
 • „Know how“ на световно ниво в сферата на инвестициите в недвижими имоти
 • Наръчник на Успешния Търговец в 73 стр. – методология за продажби от А до Я специално разработена за Делта 3
 • Възможност за работно място след приключване на стажа
 • Възможност за кариерно развитие в семейството от бизнеси
 • Възможност за развитие в Търговски мениджър по установен методология за развитие на хора
 • Топ екип от млади и интелигентни хора, позитивна и забавна среда, офис в центъра на София (стадион Васил Левски), парични бонуси по време на стажа

 

Повече информация за Мениджмънт екипа на компанията тук: https://delta3analizi.com/team/

Ако тази възможност ви интересува, то изпратете вашите 7 причини, заради които смятате, че си заслужава да инвестираме времето си с вас на имейл: ekip (@) delta3.bg / или се обадете на Тома Кадийски на телефон: +359 878 501 433

Меню
Translate »